Lanzarote

Mijn liefde voor Lanzarote is van die aard dat het een deel van mij is geworden.

De eerste keer dat ik op dit eiland kwam, ondertussen 35 jaar geleden... wist ik dat het liefde op het eerste gezicht was. Toen was het eiland nog heel desolaat, een maanlandschap met kleine witte huisjes. Het was vooral de puurheid en authenticiteit die me aansprak.

Ondertussen is het eiland gegroeid in haar toerisme maar nog zeker de moeite waard, vermijd het zuiden en geniet van dit prachtige eiland.

Destijds gingen wij met hele gezin naar Club La Santa, het sportmekka in het Noordwesten van het eiland. Hier komen alle atleten voor hun jaarlijkse training. Wij, amateurs gingen vooral om de verschillende sporten uit te proberen en te genieten van het moois dat het eiland te bieden heeft.

La Santa, is een heel klein dorpje waar je lekkere vis kan eten, waar de zee wild is en je surfers kan spotten. 

Mijn favoriete plekje ligt er vlakbij, Caleta de Famara. Een prachtige en vooral heel winderige plek, destijds enkel een uitgestrekt strand en een chriringuito, ondertussen kan je er verschillende surfscholen en restaurantjes vinden.

C. Manrique heeft zijn stempel gedrukt op dit eiland, de reeds overleden kunstenaar heeft een enorme invloed gehad op de architectuur en natuur van dit eiland. Er staan veel beelden verspreid over het hele eiland van hem. Zijn werk is heel persoonlijk en in harmonie met de natuur. Bezoek zeker zijn huis dat ondertussen museum is geworden en Jameos Del agua.

Timanfaya Nationaal Park, rij door dit park en waan je op de maan. Het beschermd gebied is een bewijs van de vulkanische oorsprong van dit eiland.

El Golfo, toeristisch plekje maar toch niet over te slaan... al is het enkel voor een lunch in Bogavante en een wandeling rond het groene meer.

Harria, prachtig dorpje in het noorden van het eiland. Het dorpje staat bekend om haar palmen. op zaterdag is het hier markt, een markt met enkel producten die afkomstig zijn van het eiland zelf. goed te combineren met vissersdorp Orzola, in het uiterste noorden. hier kan je ook de boot nemen naar La Graciosa.

via airbnb kan je tegenwoordig goedkoop een appartementje of huis huren op Lanzarote.

Boekinspiratie: Lanzarote,  Michel Houellebecq

Filminspiratie: Los Abrazos Rotos, Almodovar

Muziekinspiratie: Junius Meyvant, Sigur Ros
Artikelen 

 

Ik hou heel veel van Spanje en vooral van het noorden. Het baskenland, Cantabria. Het is er groen, bergachtig en de kust is ruig. Het eten is lekker en de mensen symphatiek. Om nog maar te zwijgen van de steden, San Sebastian, Bilbao, Santander.
Deze zomer besloot ik dus een stuk van de Camino del Norte te stappen, die...

Een citytrip. Voor sommige lijkt het misschien vermoeiend, mij laadt het op. Nieuwe omgeving, andere mensen, indrukken. Ander licht, lucht. Het geeft me telkens nieuwe energie. Creativiteit. Ik had aanvankelijk Malaga gekozen, zoon prefereerde Lissabon en kreeg zijn zin. Als ik in een stad ben boek ik liefst een appartementje tussen de locals. Zo...

Beeld je in....duinen, bossen, polders, zee, natuur en rust. Dit alles maakt deze streek een walhalla voor wandelaars!
Vlakbij Groet ligt Schoorl, hier kan je de hoogste klimduin beklimmen. De duin is maar liefst vijfenvijftig meter hoog. Eens je de top hebt bereikt, kan je genieten van het uitzicht. Achteraf hol je naar beneden en krijg je er...

Aan de kust in Bretagne kan er ook gesurft worden.. dus de keuze was gemaakt. Ikzelf was nog niet in Bretagne geweest maar het sprak me erg aan.
We begonnen onze reis uit te stippelen, wilden graag verschillende stops maken, zodat ik niet steeds te lang moet rijden en we ook verschillende plekken konden zien. Ook heel fijn om...

Isolement

20-03-2020

Mijn eerste week zit erop. Een emotionele week. Corona. Soms gaat alles plots zo snel. China is ver en een paar weken later is alles heel dichtbij. Bij deze gedachte word ik ook overspoeld door een schuldgevoel, dat soms zwaar kan wegen. Want waarom werd ik gerustgesteld als het ver weg was? Er is veel miserie, dichtbij en ver weg....

De Languedoc ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Mijn zus heeft een vakantiehuis bij B├ęziers, in het departement Herault
Het is een streek dat veel te bieden heeft, mooie dorpjes, riviertjes om in te zwemmen, verschillende historische locaties, lekker wijn en niet ver van de kust, bergen. Een mooie, veelzijdige natuur en een paar mooie steden. Wij...

Na mijn eerste Camino had ik al gauw de smaak te pakken en begon ik mijn tweede te plannen. Het werd er een stuk van de Camino Portugues. De kustroute, vertrekkende vanuit Porto. Ik wandelde deze Camino in Juli, de temperatuur viel goed mee... zeker omdat je naast Atlantische oceaan loopt.
Maar natuurlijk kan het er in de...

In het noorden van Portugal iets naar het binnenland toe liggen er enkele prachtige natuurparken. Het is er heel rustig en de natuur is adembenemend, geniet van de stilte, de rust en waan jezelf terug in de tijd.

Ibiza, ik moet toegeven dat er nog mooiere eilanden zijn en minder toeristisch. Maar toch is er iets. Wat het net is, dat moet je zelf ontdekken. Ik denk dat het gevoel van: 'Niets moet en alles kan' er iets mee te maken heeft. Ik behoor niet echt tot de party crowd en ben ook geen zweverig type. Ik hou...

Baskenland

25-12-2019

Pais Vasco, Wat ben jij mooi! Jouw eten, jouw natuur, jouw steden, jouw mensen....maken jou zo uniek!

Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin